Isovanhempasi olivat oikeita - vanhimmat ovat parhaita

  15.10.2018

Oli joitain, jotka uskoivat, että digitaalinen ikä tekisi potentiometrin vanhentuneeksi. Mutta tämä yksinkertainen tekniikka on osoittautunut hyvin vääriksi.

Alun perin kekseliin Thomas Edison - hehkulamppujen keksijä - potentiometreistä löytyy nyt tehtäviä, jotka ovat sekä arkipäiväisiä (himmentää valokytkintä) että ulkona tätä (Marsin pinnan tutkiminen).

Potentiometrit ovat vaihtelevia vastuksia, joissa vastetta voidaan muuttaa liukusäätimellä tai nupilla. Ne ovat erinomaisia ​​äänisovelluksissa, kuten äänenvoimakkuuden säätö televisioissa ja radiossa.

Se kykenee selviytymään äärimmäisissä olosuhteissa, kun se on suljettu korkeaan tasoon, potentiometritekniikan nykyinen kehitys pitää nöyrästi potin, joka on merkityksellinen vielä yhden vuosisadan insinööreille.

Ne eivät vaadi runsaasti ohjelmistotuesta tai laitteistoa, joka seuraa niiden asemaa yksinkertaisen tavan lukemalla lähtöjännite. Ja ylhäältä, ne ovat erittäin kustannustehokkaita.

Pienikokoisten komponenttien luominen, joka vie vähän tilaa, on nykypäivän suunnittelijoiden keskeinen huolenaihe ja potentiometrit ovat hyvin kevyitä avaruudessa, painossa ja virrankulutuksessa.

Joten nämä yksinkertaiset sähkömekaaniset laitteet ansaitsevat edelleen paikkansa ohjaus-, asema- ja mittausjärjestelmien ytimessä.

Ruffyn MR-sarja - monisuuntainen potentiometrin joystick - hyödyntää tätä tekniikkaa täydellisesti.

Soveltuu robottijärjestelmien, pyörätuolin ohjaukseen, CCTV-järjestelmään ja ympäristöihin, joissa on suuret magneettikentän voimakkuudet. Tämä kompakti joystickillä on erinomainen vastustuskyky sähkömagneettisille häiriöille sekä pieni ja kestävä.

Alueella on kaksiakselinen tai kolmivaiheinen vaihtoehto, jossa on useita pudotus-, taka- tai nousupistoolipohjia.

Kuten kaikkien Nexus-tuotteiden kohdalla, joystickillä on vaikuttava valikoima muokattuja vaihtoehtoja, mikä tarkoittaa, että suunnittelua voidaan käsitellä moitteettomasti. Potentiometritekniikan toinen etu on se, että ruukut voidaan räätälöidä suunnitteluominaisuuksin korvaamatta riskiä.

Erilaisilla kahvavaihtoehdoilla MR-sarja voi integroida helposti mihin tahansa ympäristöön.

Laipan yläpuolelle IP54 on varmistettu, että vaikka ohjaussauva ei ole täysin pölytiivis, pöly ei pääse tarpeeksi häiritä toimintaa. Se on myös suojattu vedenpoistoa vastaan.

50 asteen kulmalla ja jousen palautuksella MR-sarja on erittäin kestäviä ohjaussauvoja. Käyttölämpötilan ollessa -180 ° C - 60 ° C, niitä voidaan säilyttää lämpötiloissa -40 ° C - 70 ° C.

Lisätietoja Nexuksen saatavilla olevista Ruffy-potentiometrista saat osoitteesta http://nexuscomponents.co.uk/Products/Joysticks/Potentiometer-Joysticks tai sähköpostitse tai soita meille keskustelemaan tarpeista.


Kuva: Ajeet Mestry on Unsplash